Lite resa, lite öroninflammation och ganska mycket bebis

Kalenderveckan 39 gick som i ett nafs. Jag lyckades dra på mig en förkylning med tillhörande öroninflammation och Emil åkte på ett tre-dagars team-event med jobbet till Mülheim, en liten stad i det vackra vindistriktet i västra Tyskland. Jag saknade honom litegrann.
 
I förra veckan fick vi besök av min (Lottas) mormor som var här nere under helgen. Det var kul att Liv fick träffa sin gammelmormor och få umgås med henne under en dag. 
 
Liv blir hela två månader nu på måndag. Detta kommer att firas med vaccinering på tisdag, och vi hoppas att det kommer gå bra. Utöver vaccinering i nästa vecka så kommer vi givetvis att besöka ett nytt hamburgerställe, och det är något vi förstår att ni vill ha detaljerade beskrivningar kring.
 
Vi inväntar ännu Livs papper som till slut kan resultera i ett pass. Den som tycker att Sverige är ett smidigt och obyråkratiskt land bör omvärdera denna åsikt. Vi har hands-on erfarit att vi är lika sämst som alla andra U-länder. Sådärja, då fick vi sagt det också. 
 
En mycket trött Liv efter en promenad i bärselen. Stor har hon också blivit, har precis uppgraderat till storlek 62. Fast inte i midjan. Hon har en smärt figur som sin far. 
 
En smygtittande bebis efter en lite matpaus på en bänk i stan.
 
Länge försökte vi hålla henne från allt vad hårband heter, men hon är ju så söt i dem.
 
Mor och dotter. Vid stenläggling. Vid en damm. I en park. Tack för inspirationen, Per. 
 
Strax innan kl. 07 en tisdag. Gissa vem som var piggast och som sparkades mest!
 
Det senaste hamburgerfyndet - Tommi's burger joint! En mycket smarrig, enkel och juicy 150-grams hamburgare. Ett stort plus är att burgaren kostar cirka 50 kronor och inte runt hundra kronor (som Flippin' Burgers). Helt klart den nya favoritburgaren.
 
Ett torg i Mülheims mysiga grannstad Bernkastel-Kues. En stad med 7500 invånare som tar emot en miljon turister årligen. En ganska bra turist/invånare-ratio. 

Liv-lig

Nu var det ett tag sedan ni hörde från oss. Så lyxigt ska ni inte få ha det tänkte vi, så nu är vi tillbaka! Liv har hunnit bli snart sju veckor gammal och det märks verkligen. Den lilla damen är mer livlig och skämmer bort oss med hennes härliga leende. 
 
Vi har också haft besök. Eller vi och vi, snarare Liv. Vår kära vän Noomi har varit här, likaså svägerskorna Charlotta och Evelina samt kusinen Emmy. Det är alltid lika roligt med besök!
 
Här i berlin finns det onekligen många schyssta matställen och sedan vi flyttat hit har flitigt letat efter den bästa hamburgaren. Idag testade vi ett hak runt hörnet som enligt Emil har den bästa burgaren hittills. 
 
Vi väntar fortfarande på papper ifrån Sverige så att vi kan fixa ett pass åt Liv. Men så fort allt är in ordnung så hoppar vi på flyget till Stockholm. 
 
Puss och kram från oss! 
 
Noomi får Liv att se genomskinlig ut. 
 
Nyvaken och gosig.
 
#fniss
 
#smilgrop
 
Berlins bästa burgare? To be continued....
 
Graffiti med upplyftande ord. 
 
Mutter und Vater.