Bratwurst

För några veckor sedan hade vi Lottas kompis Amanda på besök. Det var hur trevligt som helst att ha henne här. Det är speciellt att vara i Tyskland under december månad eftersom det finns otroligt många fina julmarknader (eller Weihnachtsmärkte, som det heter på tyska). Amanda och Lotta fattade tyckte för de s.k. "Quarkbällchen". Supefluffiga friterade bollar som är pudrade med florsocker. Dock är ingen julmarknad ordentligt besökt om man inte äter en korv på det. Den längsta korven vi sett var en halvmeter lång. 
 
Liv är inte en superliten bebis längre. Visst, hon kan ännu inte gå, men det händer mycket nu. Hon har börjat få bra koll på det där med att vända sig från rygg till mage sedan några veckor tillbaka. Hon har även (tack o lov) börjat acceptera nappen som en bra sak att ha i munnen. Det underlättar stort i många vardagliga scenarios. Det kan vara så att några små tänder är på väg. Hon har nämligen börjat bitas en hel del på sistone. Hon har även börjat använda sin sittdel i barnvagnen, och den gillar hon! Hon är alladeles för nyfiken för att ligga ned.
 
Emils faster Pia har spenderat några dagar i Berlin och kom igår förbi på middag. Vi bjöd på enchiladas. Classy. Liv och Pia kom bra överens och Liv bjöd på mycket mys.
 
Annars ser vi framemot julen och att komma hem till Sverige om ett tag. Emil har ledigt från den 22 december till den 7 januari. Det ser han framemot. Annars är vi glada för att såpass många hittat till oss i Berlin under årets gång. Vem vet, vi kanske får några besök nästa år också?
 
Foxy baby.
 
Liv och hennes nyfunna vän - nappen.
 
Så här kan vanliga "småkorvar" se ut.
 
Amanda myser med en bebis iförd pyjamas och en rejäl morgonfrilla. Hon hade precis vaknat och det fanns ingen tid för ombyte innan vi skulle möta upp Emil under hans lunchpaus. Faktum är att hon alltid ser ut så där i håret oavsett tidpunkt på dagen. I bakgrunden skymtar man vårt "stammis-café".
 
Liv ser något sammanbiten ut. Eller så posar hon. Det är oklart vilket. Hur som helst var det väldigt kallt kvällen då vi besökte Schloss Charlottenburgs julmarknad. 
 
Julmarknaden som ligger vid Gedächtningskirche på Ku'damm nära oss. Det är ordentligt julpyntat i hela staden, och det är mysigt.
 
En läcker amerikan som anfrörtrotts med att hjälpa till med att baka lussbullar hemma hos oss. Våra amerikanska vänner tyckte att de var "soo fluffy" och goda!
 

Kommentera inlägget här :